NK 15- tot 18-jarigen en Elite zonder Contract 2018 wordt verreden in Philippine

NK 15- tot 18-jarigen en Elite zonder Contract 2018 wordt verreden in Philippine

Nadat vorige week bekend werd dat de gemeente Rucphen een streep had gezet door de organisatie van het NK Nieuwelingen, Junioren en Elite Zonder Contract is er met de Provincie Zeeland binnen een ongelooflijk korte termijn een andere locatie gevonden waar de strijd om het rood-wit-blauw plaats gaat vinden.

Het Wielercomité Philippine is bereid om de gehele organisatie van de nationale titelstrijd op zich te nemen. Zij wordt daarbij ondersteund door de KNWU, Provincie Zeeland, gemeente Terneuzen en Techno Event Services.

Henk van Beusekom van de KNWU kan opgelucht ademhalen: “De KNWU is blij dat er op zo’n korte termijn een andere locatie is gevonden. Wielercomité Philippine is een ervaren organisator van diverse wielerwedstrijden en wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat zij op deze korte termijn alles prima voor elkaar gaan krijgen.”

Het parkoers is inmiddels vastgesteld en nagereden door de organisatie en KNWU. Het is een open parkoers door het Zeeuws Vlaamse land met ongeveer 3 km kasseien erin verwerkt. Edwald Martijn, voorzitter van wielercomité Philippine, onderstreept de daadkracht van zijn bestuur en vrijwilligers: “Wij zijn vorige week door Techno Event Services benaderd of wij gastheer voor het NK 15- tot 18-jarigen en Elite Zonder Contract willen zijn in 2018. Haast was daarbij geboden gelet op de datum van 23 juni. Donderdagavond zijn we met het bestuur bij elkaar gekomen en hebben we na een kort overleg met de gemeente vrij snel ja gezegd. De provincie Zeeland en de gemeente Terneuzen hebben toegezegd ons financieel en organisatorisch te ondersteunen. Dat is voor ons voldoende, want organiseren van wielerwedstrijden kunnen wij als geen ander.”

Philippine, bekend als mosselstad, is een stad in de gemeente Terneuzen. De gemeente en de provincie Zeeland zijn blij en trots dat er een aansprekend wielerevenement voor de Dumoulins en Van der Breggens in spé neerstrijkt op hun grondgebied.  Gedeputeerde Jo-Annes de Bat bevestigd de steun voor het NK: “Het mag duidelijk zijn dat wij dit initiatief van Wielercomité Philippine toejuichen. Zeeland is een fietsprovincie, wielrennen is een kernsport van de Provincie Zeeland. We ondersteunen structureel vele wielerkoersen waar renners en rensters van alle leeftijden hun talenten kunnen ontwikkelen. Wij hechten daar aan, succes begint aan de basis. We hebben dan ook direct ja gezegd toen de vraag kwam voor ondersteuning van dit evenement. De strijd om het rood-wit-blauw hoort er gewoon bij. Bovendien trekt het ook gewoon een flinke groep mensen naar Zeeland die we graag kennis laten maken met het Bourgondische Zeeuws-Vlaanderen.’’

Wielercomité Philippine organiseert al bijna 50 jaar met succes de Omloop van de Braakman en weet als geen ander wat het inhoudt om een uitdagend parkoers neer te leggen voor een wedstrijd. Door de organisatie van het NK 15-18 jarigen en Elite Zonder Contract komt de 53e Ronde van Philippine dit jaar te vervallen.

Het NK Wegwielrennen 15-18 jarigen en Elite Zonder Contract 2018 vindt plaats op zaterdag 23 juni. De start- en finishstreep wordt getrokken op de Kasteelstraat. De wedstrijden worden verreden over verschillende afstanden op een parkoers met een lengte van ongeveer 20 km. Hierin zijn drie kasseienstroken opgenomen welke naast de invloed van de in Zeeland altijd aanwezige wind de strijd om de nationale titels extra zwaar maken dit jaar.

Het NK Masters 2018 dat ook in Rucphen plaats zou vinden, zal verreden worden op zondag 24 juni tijdens “Wielerfestival High Tech Campus Eindhoven”