Carel Robbers: Projectleider Techno Event Services

Carel Robbers: Projectleider Techno Event Services

Carel Robbers, gewaardeerd collega van Techno Event Services, heeft zijn eerste seizoen bij Techno Event Services achter de rug. Als projectleider is hij verantwoordelijk voor alle evenementen die Techno Event Services ondersteund. Maar wat houdt dat allemaal in? En waar komt Carel vandaan? Lees het in ons artikel van vandaag en maak kennis met Carel!

Carel is begonnen bij de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond, waarbij hij een adviserende rol had als vergunningverlener voor het afgeven van evenementenvergunningen. Daarnaast stelde hij mobiliteitsplannen op voor evenementen en verzorgde hij de operationele aansturing van de eenheden van de politie tijdens een evenement. Hierna maakte hij de overstap naar Heijmans, nadat de politie zich meer en meer terug trok uit de ondersteuning van evenementen. Sinds begin 2018 heeft hij zijn werkzaamheden voortgezet voor Techno Event Services, voortvloeiend uit het oude Heijmans Event Services.

Maar wat is nou een succesvol evenement? Dat leggen we vandaag voor aan Carel. Het kernwoord is beleving. Het begint met luisteren naar de opdrachtgever. Wat willen zij voor sfeer creëren en hoe kunnen wij hierin ondersteunen? Vervolgens gaan we met passie en enthousiasme naar het evenement toewerken. Het ontstaan van de beleving van een evenement start bij onszelf en onze partners. Als iedereen op één lijn zit werken we als professionals naar een geslaagd evenement toe. Met de juiste beleving voor de bezoeker, van begin tot eind. Want dat is en blijft het doel van Techno Event Services.

Alles begint met een goede voorbereiding. Tijdens de voorbereiding zijn André Schrauwen (coördinator Techno Event Services) en Carel vooral bezig met afstemming met de opdrachtgever, (optimalisatie van) de planvorming, het opstellen van een mobiliteitsplan, het opstellen van tekeningen voor de inrichting van het terrein en de verkeersmaatregelen, inkoop van producten en diensten en het reserveren van diensten van medewerkers. Nog steeds is er sprake van de terugtrekkende overheid en moeten opdrachtgevers keuzes maken. In deze verder gaande professionalisering bieden wij een mooie middenweg.

Tijdens het evenement zelf is Carel continu in contact met André. Tijdens de uitvoeringsfase heeft André de rol als coördinator op de werklocatie en stuurt Carel de eenheden aan vanuit de Centrale Post. In de Centrale Post vindt ook continu afstemming plaats met de opdrachtgever en hulpverlenende diensten. Eventuele calamiteiten worden door Carel in samenspraak met hulpverlening en organisatie opgelost om het evenement zo geruisloos als mogelijk doorgang te verlenen.

Het meest uitdagende wat Carel tot nu toe heeft meegemaakt tijdens een evenement waren de veiligheidsscenario’s tijdens de powerboat races op de Maas in het centrum van Rotterdam. Daarnaast was de supportersscheiding tijdens Euro 2000 een erg opmerkelijk item binnen zijn carrière. Het hoogtepunt bij een dergelijk evenement is dat deelnemers, bezoekers en medewerkers zich veilig voelen en ook veilig huiswaarts kunnen keren.

Op de volgende vraag had Carel een opzienbarend antwoord. De vraag luidde: Wat is het meest bijzondere wat jij ooit bij een evenement hebt meegemaakt? Wat het meest nog op mijn netvlies staat is het overlijden van Pim Fortuyn. Wij waren druk in de voorbereiding op de Uefa Cupfinale Feyenoord – Borussia Dortmund op 8 mei 2002. De moord op Pim Fortuyn op 6 mei 2002 wierp een grauwsluier over dit volksfeest, maar boven alles werd Nederland opgeschrikt. De voorbereidingen voor de wedstrijd gingen gewoon door, maar daarnaast moest het gehele team alle zeilen bijzetten om op zeer kort termijn de opbaring, de uitvaartplechtigheid, de rouwstoet en het hiermee gepaard gaande veiligheidsissue voor te bereiden en uit te voeren.

Verder was de Tour de France 2015 nog een bijzondere in zijn soort. Normaliter verzorgt de politie met een veelvoud aan motoren de technische afsluiting van het parcours. Dit jaar was het aan ons om als opdrachtnemer dit gemis op te lossen. Middels statische verkeersmaatregelen, verkeersposten, maar vooral ook door de inzet van Motorbegeleiding Teams (GPS-ondersteund) werd het strakke tijdschema opgevolgd. Een unieke prestatie om van minuut tot minuut deze karavaan te volgen en aan te sturen.